Sider
▼
søndag 30. mars 2014
Rundstykker med frukt og nøtter
ca 24 stk
Ingredienser
5 dl melk
25-50 g gjær (litt avhengig av hvor god tid du har)
2 ss nøytral olje
1 dl kesam original
1 dl brunt sukker
1-2 ts salt
10 dl grovbakst mel
litt hvetemel til utbakingen
200 g tørket frukt (jeg bruker ofte aprikos, rosiner og tranebær)
100 g hakkede nøtter (valnøtter eller mandler)
(1 ts kardemomme)
Egg til pensling og havregryn eller andre frø til å strø på toppen
Grovhakk tørket frukt og nøtter. Jeg pleier å helle litt kokende vann over den tørkede frukten og la det stå 5-10 minutter før jeg heller av vannet. Dette gjør frukten litt saftigere. Bland melk og kesam og rør ut gjæren i litt av væsken. Tilsett sukker, salt, kardemomme. Tilsett mel til du har fått en halvfast deig, bland så inn frukt og nøtter, tilsett resten av melet og elt til du har fått en smidig deig.
Ha plastfolie over deigen, sett den på et lunt sted og hev til dobbelt størrelse.
Del deigen i ca 24 emner og trill til boller, klem hver bolle litt flat, slik at du får en sirkel på 6-8 cm i diameter. Sett på plate og etterhev i minst 20 minutter.
Stek i ovnen på 220° C i 12-15 minutter.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Legg gjerne igjen kommentarer eller spørsmål. :)