Sider
▼
onsdag 11. desember 2013
Enkel laksemousse
Denne gangen laget jeg den enkle varianten av Gordon Ramsays røkelaksmousse, jeg laget bare moussen (og ikke butterdeigsbunnene) og serverte med en skive røkelaks, litt rømme og lodderogn. Laksemoussen laget jeg ferdig kvelden i forveien og hadde i en sprøytepose klar til å bli sprøytet på tallerkenen når forretten skulle legges opp. På denne måten ble det ganske enkelt å lage forrett til 16 stykker på kort tid.
Til 8 porsjoner trenger du:
200 g røkelaks
1 liten rødløk, eller en stor sjallottløk, finhakket
1-2 ss pepperrot krem (på tube) - begynn med litt og smak til, det kan fort bli for mye
6 ss crème fraîche
bittelitt cayennepepper
salt
pepper
litt sitronsaft
litt hakket dill og noen stilker dill til pynt
8 skiver med røkelaks
Ha røkelaksen og den finhakkede løken i en food prosessor og mix til det er blitt en glatt og jevn masse. Tilsett litt av peppercrème fraîcheroten og crème fraîche og bland dette inn. Smak. Tilsett mer pepperrot hvis du ikke synes det smaker nok. Smak til med salt, pepper, cayennepepper og sitronsaft og bland til slutt in den hakkede dillen. Ha i en bolle (eller sprøytepose) og avkjøl minst en time i kjøleskap før servering.
Anrett på tallerken med litt salat, røkelaksskive, rømme/crème fraîche og litt lodderogn. Server med en halv skive toast og et glass hvitvin.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Legg gjerne igjen kommentarer eller spørsmål. :)