Chili con carne (4-6 porsjoner)
800 g storfekjøtt (grytekjøtt)
1 boks kidney bønner
1 boks hvite salatbønner
1 boks hakkede tomater
2 gule løk
1/2 kinesisk hvitløk
1 fersk rød chili
1 ss tomatpuré
Salt & pepper
litt limejucie
Crème Fraiche
Smør og/eller olje til steking
Hakk løken og stek den over svak varme til den er gjennomsiktig (den skal ikke bli brun). Finhakk hvitløk. Del chilien i to og fjern frøene. Finhakk chilien. Ha løk, hakkede tomater, tomatpuré hvitløk og chili i en gryte. Del opp kjøttet i terninger og fres det i pannen slik at det får stekeskorpe. Ha kjøttet i gryten og kok ut pannen med litt vann. Hell opp i gryten. Småkok over lav varme i noen timer til kjøttet er mørt og smakene har satt seg. Smak til med salt og pepper og eventuelt mer chili (pulver) Ha i bønnene og la disse varmes før du serverer.
Server med Crème Fraiche og godt brød.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Legg gjerne igjen kommentarer eller spørsmål. :)