Sider

onsdag 9. oktober 2013

Hot stuff: Chili con carne


Når kveldene blir mørke og vinden uler rundt hushjørnene er det godt å være inne og spise varme gryteretter. Chili con Carne er superenkelt å lage selv, det eneste man må huske på er at det tar litt tid.

Chili con carne (4-6 porsjoner)
800 g storfekjøtt (grytekjøtt)
1 boks kidney bønner
1 boks hvite salatbønner
1 boks hakkede tomater
2 gule løk
1/2 kinesisk hvitløk
1 fersk rød chili
1 ss tomatpuré
Salt & pepper
litt limejucie
Crème Fraiche
Smør og/eller olje til steking

Hakk løken og stek den over svak varme til den er gjennomsiktig (den skal ikke bli brun).  Finhakk hvitløk. Del chilien i to og fjern frøene. Finhakk chilien. Ha løk, hakkede tomater, tomatpuré hvitløk og chili i en gryte. Del opp kjøttet i terninger og fres det i pannen slik at det får stekeskorpe. Ha kjøttet i gryten og kok ut pannen med litt vann. Hell opp i gryten. Småkok over lav varme i noen timer til kjøttet er mørt og smakene har satt seg. Smak til med salt og pepper og eventuelt mer chili (pulver) Ha i bønnene og la disse varmes før du serverer.

Server med Crème Fraiche og godt brød.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen kommentarer eller spørsmål. :)