Det var egentlig overraskende enkelt å få det til. Du trenger en hjerneform i silikon, lys rosa Candy Melt, litt saftig sjokoladekake og bringebærsyltetøy (gjerne litt rennende).
![]() |
Hjernekake |
Bringebærsyltetøy laget vi av en en halv kopp frosne bringebær, en kvart kopp sukker, en halv spiseskje maizenna og et par spiseskjeer sitronsaft. Ha alle ingrediensene i en liten kasserolle, varm opp og småkok til sukkeret er løst opp og syltetøyet begynner å tykne. Avkjøl.
Smelt Candy Melt (vi brukte en stor håndfull) i vannbad over lav varme. Pensle/stryk den smeltede massen slik at formene er dekket. Det er viktig at det er så få hull som mulig og at det er litt tykkelse på laget. Vi avkjølte i kjøleskap og smurte på litt ekstra etterpå når vi så hvor vi ikke hadde fått dekket godt. Avkjøl igjen. Smuldre opp sjokoladekaken (er den litt tørr, kan det være lurt å blande inn litt smørkrem e.l. for å få den til å holde sammen), fyll deretter litt under halve formen med sjokoladesmuler og press sjokolademassen forsiktig sammen, ha på et lag bringebærsyltetøy og legg over et lag med sjokoladesmuler igjen. Press forsiktig sammen. Pass på at du ikke fyller formene helt, det skal fortsatt være plass til et lag Candy Melt på toppen, slik at det tetter helt. Avkjøl i kjøleskap til det har stivnet og ta deretter forsiktig ut av formene.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Legg gjerne igjen kommentarer eller spørsmål. :)