Sider

tirsdag 2. juli 2013

Mojo rojo - rød, spansk saus

Fantastisk saus synes Nicolai og jeg. Så Nicolai; her kommer endelig oppskriften. Denne oppskriften har jeg fått på kurs hos Trond Nubdal som har et kateringfirma i Malvik. Der lager han fantastiske tapasretter og jeg var så heldig å få være med på tapaskurs hos ham.
Denne sausen smaker kjempegodt til saltkoktepoteter. Ekstra god blir den også når den får stå i kjøleskapet en stund og "modnet" smakene.
Trond bruker helst flådde, ferske tomater i sausen sin. Hvis tomatene ikke smaker noe særlig, er det bedre å bruke tomater på boks, men da må du klemme ut så mye tomatvann som mulig, slik at du står igjen med fruktkjøttet. Bruker du ferske tomater, fjerner du frøene.

Her er det Mojo Rojo på baguett med Flamenquin på toppen - deilig tapas fra Trond.

Ingredienser
1 dl mandler
3 flådde tomater
1/2 kinesisk hvitløk
6 grillede paprika (små), jeg kjøpte et glass om inneholdt 3 store
søtt, røkt  paprikapulver (prøv med 1/2 ts)
sterkt, røkt  paprikapulver (ta litt mindre enn 1/2 ts og smak til etterhvert)
1 1/2 brødskive i terninger
1/2 dl olivenolje
litt sukker
litt salt og pepper
litt sherryeddik (start med 1 ss, smak evt. til med mer)

Ha alle ingrediensene unntatt salt og pepper i en blender. Blend til alt er godt blandet. Du skal fortsatt kjenne nøttene. Sausen skal være fyldig/tykk. Når alt er blandet, smaker du til med litt salt, pepper og sherryeddik. Synes du at sausen er litt tam, smaker du til med litt ekstra paprikapulver eller hvitløk. Det er greit å huske på at smaken modnes etterhvert, slik at hvitløkssmaken blir kraftigere når sausen har fått stått litt.

Sausen kan oppbevares i kjøleskap i minst en uke.







Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen kommentarer eller spørsmål. :)